субота, 10 вересня 2022 р.

Запечена картопоя

 З Інтернету: https://zhyttia.com.ua/sprobuvavshy-taku-kartoplyu-vy-ne-zahochete-zapikaty-inshymy-sposobamy-hrumka-skorynka-i-nizhne-pyure-vseredyni/












Картопля вийде дуже смачна, ніби тане в роті, з рум’яною скоринкою, більше нагадує картопляне пюре під щільною скоринкою.

Нам знадобиться:

Картопля – 1 кг.

Сіль – 1 ч. л.

Олія соняшникова – за смаком

Перець – за смаком

Часник – 1 зубчик

Зелень кропу – 3 гілочки

Покроковий рецепт приготування:

Картоплю очистимо, кожну бульбу ріжемо на 4 частини, невеликі бульби можна не розрізати.

У кструлю наливаємо воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння.

Опускаємо підготовлену картоплю в киплячу воду.

Як тільки картопля закипить, засікаємо 5-7 хвилин з моменту закипання, цього достатньо. Воду зливаємо.

Дамо картоплі охолонути, потім перекладаємо в контейнер, прикриваємо харчовою плівкою або кришкою і прибираємо в морозильну камеру на 2 години, я іноді залишаю на ніч.

У цьому і полягає секрет м’якості і ніжності картоплі, завдяки заморожуванню волога залишається всередині картоплі, і не втрачається під час запікання, а рум’яна скоринка, що утворилася, у свою чергу теж перешкоджає втраті вологи.

На деко наливаємо олію, перекладаємо підморожену картоплю, розподіляємо рівномірно по деку, стежачи за тим, щоб вся картопля змастилася олією.

Запікаємо при 220 градусах 40-50 хвилин до золотистої рум’яної скоринки.

Джерело: https://zhyttia.com.ua/sprobuvavshy-taku-kartoplyu-vy-ne-zahochete-zapikaty-inshymy-sposobamy-hrumka-skorynka-i-nizhne-pyure-vseredyni

Немає коментарів:

Дописати коментар