З Інтернету: https://radiotrek.rv.ua/news/naysmachnisha-pidliva-z-chasiv-srsr-yak-prigotuvati-taku-vdoma-recept_282361.html
Для тих, хто сумує за їжею з радянських столовок
Усі радянські страви можна описати всього трьома словами: легко, просто, доступно. А головне – завжди смачно (як запевняє більшість із тих, хто виріс у ті часи).
Є тут ті, хто пам`ятає знамениту підливу, яку подавали до картопляного пюре, макаронів або ж просто з сосисками?
Вам точно захочеться скуштувати це ще раз
Рецептом знаменитої підливи з часів СРСР поділилася у своєму Instagram фудблогерка galina__1982.
Інгредієнти:
борошно – 2 ст.л.
олія – 2 ст.л.
томатна паста – 2 ст.л.
вершки – 200 мл
вода – 400 мл
сіль, перець – до смаку
Приготування:
У каструлю насипаємо борошно і ставимо її на вогонь. Пасеруємо аж до появи горіхового кольору. Додаємо олію і швидко перемішуємо до однорідного стану.
Тоді додаємо томатну пасту і знову швидко перемішуємо до однорідної консистенції. Доливаємо холодні вершки.
Заливаємо половину води і постійно перемішуємо, щоб у підливі не було грудочок. Додаємо сіль, а тоді - воду, що залишилась. Доварюємо, постійно потроху помішуючи, до загустіння.
Радіо Трек
Немає коментарів:
Дописати коментар