З Інтернету: https://zhyttia.com.ua/kartoplya-svyatkova-usoho-2-inhredienty-a-smak-vrazyt-usih-hostey/
Картопля «Святкова» у духовці. Це той самий рецепт, про який говорять, чим простіше, тим смачніше. Всього 2 основних інгредієнти, а в результаті золотиста, ніжна картопля для святкового столу, яку можна приготувати для порційної подачі в маленьких формах.
Нам знадобиться:
картопля – 1 кг
сіль – 1 ч.л.
вершкове масло – 80 гр
Покроковий рецепт приготування:
Все просто. Картоплю чистимо, вага очищеної картоплі 1 кг, тепер наливаємо у каструлю воду, доводимо до кипіння і опускаємо картоплю у воду, додаємо 1 ч.л. солі.
Як закипить, варимо рівно 3 хвилини, воду зливаємо, картоплі дамо трохи охолонути хвилин 5 і поріжемо кружечками.
Розтопимо вершкове масло 80 грамів.
Беремо відповідну форму, у мене діаметр 28 см, змащуємо вершковим маслом, укладаємо картоплю в один шар, змащуємо вершковим маслом, кладемо другий шар, підсолюємо злегка і кладемо ще шар картоплі і змащуємо маслом.
Ставимо в духовку, готуємо до красивого золотистого кольору при 200 градусах 30-40 хвилин, орієнтуйтесь на готовність.
Картопля готова, можна подавати з м’ясом, рибою. Як я вже говорила, можна приготувати у порційній подачі.
Немає коментарів:
Дописати коментар