З Інтернету: https://www.rbc.ua/ukr/styler/gotovim-12-traditsionnyh-blyud-sochelniku-1641019918.html
Традиційний український Святвечір, який напередодні Різдва збирає за столом велику родину, має особливі кулінарні звичаї – на столі має бути 12 пісних страв, до куштування яких варто приступати, коли на небі з’явиться перша зірка.
Як приготувати особливу тушковану капусту, що прийдеться до смаку всім – читайте в матеріалі Styler.
Щоб вона вийшла надзвичайно смачною, додамо до свіжої капусти секретний інгредієнт – квашену капусту, а також солоні огірки.
Інгредієнти для страви
- 1 середня капуста - 1кг
- 250 грам квашеної капусти
- Гриби
- 5-6 штук невеликих солоних огірки
- 2 столові ложки томатної пасти
- 1 столова ложка цукру
- Рослинна олія
- Сіль і перець за смаком
Покрокове приготування
Нашаткуйте дрібно капусту. Нагрійте в сковороді олію і помістіть капусту у сковороду. Додайте 0,5 склянки води. Накрийте кришкою і тушкуйте 30 хвилин.
Потім додайте порізані на кружальця огірки, гриби, кислу капусту, цукор і томатну пасту. Якщо треба, посоліть і поперчіть.
Все добре перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин.
Наша особлива капуста готова!
Меню на Святвечір може виглядати так:
- Кутя
- Борщ з вушками
- Грибова юшка
- Вареники
- Голубці
- Маринований оселедець
- Мариновані гриби
- Заливна риба
- Тушкована капуста
- Квасоля
- Узвар
- Пампушки
І пам’ятайте на вечерю в цей день запізнюватися не можна!
Раніше ми писали, як приготувати до свята голубці з картоплею та грибами, борщ "з вушками", пампухи, вареники з капустою, маринований оселедець, карпатську грибну юшку, а також узвар.
Немає коментарів:
Дописати коментар