середа, 15 березня 2023 р.

Пісні котлети без м’яса та без яєць

   З Інтернету: https://zhyttia.com.ua/beru-kartoplyu-banku-kvasoli-ta-hotuyu-pisni-kotlety-bez-usyakoho-m-yasa-ta-bez-yaets/



Незважаючи на відсутність м’яса, ці котлети виходять неймовірно смачні і виглядають дуже апетитно! Це один із трьох рецептів пісних котлет, який ми цілий рік повторюємо, тому що вони дійсно дуже смачні! Рецепт відмінно підійде і для тих, хто дотримується посту, і для тих, кому просто хочеться смачно урізноманітнити своє меню!


Нам знадобиться:
Консервована квасоля – 600 г.
Картопля – 250 г.
Цибуля – 1 шт.
Кріп – середній пучок
Часник – 3 зубчики
Куркума – 0,5 ч.л.
Коріандр свіжомелений – 0,5 ч.л.
Мускатний горіх – 1/3 ч.л.
Сіль
Борошно – 3 ст.л.
Панірувальні сухарі (можна замінити на манку або борошно)
Соняшникова олія для обсмажування
Покроковий рецепт приготування:
1. Картоплю попередньо відварюємо до готовності та розминаємо в пюре.


2. У чашу блендера відправляємо консервовану квасолю, цибулину, пару зубчиків часнику та перемелюємо до однорідного стану. При використанні блендера котлети виходять дуже ніжні, якщо хочете, щоб котлети були щільнішими, то квасолю розминайте за допомогою звичайної товкачки.


3. До отриманої маси додаємо гарний пучок подрібненого кропу і раніше підготовлену розім’яту картоплю.


4. Всипаємо мелений коріандр, куркуму, мускатний горіх, сіль, борошно і перемішуємо до однорідності.
5. Руки змочуємо у воді та формуємо котлети. Я рекомендую робити котлети невеликого розміру, тому вони відмінно збережуть свою форму і швидко приготуються.


6. Обвалюємо котлети в панірувальних сухарях і обсмажуємо на олії з двох сторін до гарної рум’яної скоринки. Я жарю приблизно по 5 хвилин з кожного боку.


Перевертати котлети потрібно максимально акуратно, адже структурою вони дуже ніжні виходять.



Немає коментарів:

Дописати коментар