З Інтернету: https://sensatsiya.com/kulinariya/drugi-stravy/62402-yak-prygotuvaty-oryginalnu-zakusku-z-kvasoli-za-smakom-ne-postupaetsya-navit-shidnomu-humusu/?amp
Справжнім конкурентом хумусу може стати намазка з квасолі, яка готується дуже просто, а на смак виходить нічим не гіршою. Така закуска не просто бюджетна, а максимально дешева.
Як приготувати оригінальну закуску з квасолі
Хумус користується неймовірною популярністю в усьому світі, а коштує не так дешево, як би нам хотілося. Втім, йому вельми легко знайти альтернативу. Хоча б взяти пасту з квасолі, яку можна приготувати вдома дуже швидко, просто, і не витрачаючи великих коштів.
Таку квасолю можна використовувати не тільки у якості щоденного перекусу, але і як закуску для посиденьок з друзями або ж доповнення до святкового столу. Ваші гості будуть в захваті від страви, а ви самі більше не зможете без даного рецепту.
ІнгредієнтиБіла квасоля – 250 грамів (1,5 склянки) Лимон – 1 штука Часник – 1 зубчик Кунжут – 75 грамів Рослинна олія – 4 столові ложки Паприка і зіра – на смак Цукор – 1 чайна ложка, Харчова сода – 1/3 чайної ложки Сіль – за смаком Чебрець – за смаком Рецепт приготування пасти з квасолі Для початку необхідно замочити квасолю на 2 години в гарячій воді. Обов’язково посоліть її, щоб продукт мав приємніший смак.
Паштет з квасолі Після цього відправляємо каструлю з квасолею на плиту та готуємо її впродовж півтори години. В киплячу воду посипаємо спеції, щоб вони віддали свій аромат. Після цього відокремлюємо квасолю від відвару, але його не виливаємо.
Кунжут обсмажуємо, а після за допомогою пестику перетворюємо його на пасту. Вносимо отриману масу до квасолі. Додаємо сік лимону, цукор, рослинну олію, 5 столових ложок відвару, пасту з часнику і перемішуємо. Після цього відправляємо масу в блендер та розбиваємо її до однорідного стану.
Відправляємо закуску в холодильник, чекаємо, поки вона охолоне і можемо подавати на стіл.
Немає коментарів:
Дописати коментар