З Інтернету: https://zhyttia.com.ua/spekla-v-pist-i-vyrishyla-tsilyy-rik-pekty-pyrizhky-po-prostomu/
Пухнасті, м’які, смачні – не відрізнити від здобних, у яких і яйця, і молоко, і вершкове масло. А ці пиріжки – пісні, але завдяки майонезу (пісному) тісто буде нітрохи не гірше. З нього можна пекти рулети, ватрушки, булочки. Знахідка для тих, хто постить – домашня випічка до чаю. Спробуйте ці апетитні пиріжки: простий рецепт із пісних інгредієнтів.
Покроковий рецепт приготування:
Починаємо з опари: перевіримо дріжджі та “активуємо” їх.
У теплій воді розмішаємо дріжджі, цукор, сіль та борошно. Накриємо рушником та залишимо на 15 хвилин. Опара підніметься високою пінистою шапочкою.
вода – 300 мл,
сирі дріжджі – 40 г,
цукор – 2 стол. ложки,
сіль – дрібка,
борошно – 6 стол. ложок (просіяти)
У опару, що піднялася, насипаємо цукор і сіль, розмішуємо.
Вливаємо олію без запаху.
Додаємо майонез (пісний, без яєць). Якщо не поститеся, можна покласти будь-який інший. Розмішуємо.
Тепер просіюємо борошно і починаємо замішувати тісто.
Тісто замішуємо, поки не почне відставати від рук та стінок посуду. Воно буде м’яке, не липке, приємне на дотик і зручне для ліплення пиріжків.
Перекладаємо в просторий посуд, змащену олією. Накриваємо рушником або затягуємо плівкою та залишаємо підніматися на 1 годину. Потім обминаємо і даємо ще раз піднятися (30 хвилин).
Кожну кульку розминаємо пальцями в круглий коржик, кладемо начинку, защипуємо. Можна ліпити пиріжки будь-яким звичним способом. Мої пиріжки – з яблуками, а якщо начинка несолодка (капуста, картопля), тоді краще зменшити кількість цукру у тісті.
Випікаємо пиріжки на силіконовому килимку або пергаменті до рум’яного кольору: приблизно 35 хвилин при температурі 180°. Смачного.
Немає коментарів:
Дописати коментар