Спробувала кільки рецептів. Майже у всіх рецептах зазначається, що кефір краще брати старий (кислий) та теплий. Мабуть, так краще гаситься сода, і це додає пишності.
Кефір, звичайно, пропонують попередньо збити з содою - "погасити" соду.
Цукру треба небагато, біля 1 столової ложки, інакше погано піднімуться.
Оладки можна робити як з яйцями, так і без. У цьому питанні треба орієнтуватися лише на власний смак. Якщо з яйцями, то їх краще спочатку збити із цукром та сіллю і додати у кефір, попередньо збитий із содою.
Якщо без яєць, то цукор і сіль розмішуються у збитому із содою кефірі.
Потім порціями вмішується борошно. Краще орієнтуватися не на вагу борошна у рецепті, а на вигляд тіста. Воно має бути досить густим, тоді оладки добре піднімуться і не осядуть. Власне усвідомлення густоти тіста приходить лише з досвідом. Коли смажиться другий бік оладок, пательню можна накрити кришкою.
У деяких рецептах сода змішується з борошном, а тісто має постояти півгодинки або менше, в інших рецептах соду змішують з кефіром і зразу випікають. Поки не знаю, в чому різниця і як краще, але сама соду додаю у кефір і відразу випікаю.
Посилки на рецепти під катом.
Один із спробуваних рецептів. Без яєць. Працює.
РЕЦЕПТ : кефир 300 мл сода 0,5-1 ч л сахар 1-1,5 ст л соль щепотка мука 1,5 ст (стакан 200мл) Пышность оладьев зависит от густоты теста! Тесто должно получится густым! Жарить оладьи сразу как замесили тесто!
Інші рецепти з Інтернету:
Оладки з яблуком. Буду пробувати.
Цей рецепт пробувала, оладки мають виражений яєчний смак.
Оладки з гарбузом. Буду пробувати.
Немає коментарів:
Дописати коментар