субота, 14 січня 2023 р.

Капустяні котлети з фаршем

 З Інтернету: https://sensatsiya.com/kulinariya/drugi-stravy/55579-kapustyani-kotlety-z-farshem-recept-smachnoi-ta-legkoi-stravy-yaku-mojna-isty-navit-pid-chas-shudnennya?amp

Котлети являються настільки звичним та приємним елементом нашого раціону, що в деяких етапах нашого життя неймовірно важко відмовитися від цих смаколиків навіть заради власного здоров'я.

 

Класичний рецепт приготування котлет – беззаперечно неймовірно смачний та популярний. Втім, бажання схуднути або зекономити гроші може наштовхнути на пошук нових методів приготування котлет, які будуть більш легкими для шлунково-кишечного тракту та не такими калорійними.

Дізнайтеся в нашій статті, як приготувати неймовірно смачні капустяні котлети, які не відрізнити від повноцінно м’ясних виробів.

Інгредієнти

  • Капуста свіжа – 300 грамів
  • Куряче яйце – 1 штука
  • Курячий або свинячий фарш – 200 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Пшеничне борошно – 50 грамів
  • Харчова сода – 0,5 чайна ложка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – на смак
  • Соняшникова олія – для смаження

Рецепт приготування капустяних котлет

Капусту необхідно добре вимити, полишити її поганих листків, добре подрібнити та залити кип'ятком на 10 хвилин.

Рецепт капустяних котлет з фаршем

Цибулю подрібнюємо та обсмажуємо. Воду з капусти зливаємо та перемішуємо з цибулею. У масу додаємо куряче яйце, сіль, фарш, мелений перець, подрібнену зелень та харчову соду і ретельно перемішуємо. Залишаємо відпочити на 15 хвилин.

З отриманої маси формуємо котлети та обвалюємо їх у пшеничному борошні. Пательню з соняшниковою олією розігріваємо та викладаємо на прогріту поверхню котлети. Обсмажуємо вироби з усіх сторін на середньому вогні до хрусткої скоринки.

Готові котлети викладаємо на паперові серветки для того, щоб вони увібрали в себе зайвий жир. Подаємо зі сметаною, соусами або навіть вершками.

Немає коментарів:

Дописати коментар