пʼятниця, 24 червня 2022 р.

Як приготувати "легкі, як пух" оладки на кефірі і без дріжджів

 З Інтернету: https://prostoway.com/8892-yak-prygotuvaty-legki-yak-puh-oladky-na-kefiri-i-bez-drizhdzhiv










Це найпростіший рецепт по-справжньому смачних та пишних оладок, які готують на кефірі та без використання дріжджів. Ключовим у цьому рецепті є етапи замісу тіста.

Складові:

  • кефір (жирність 2,5%) – 500 мл;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – ч. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 410-430 г;
  • сода – 1 ч. л.;
  • олія для смаження.

Покрокове приготування

  1. У глибокій чаші з’єднують теплий та жирний кефір, сіль, цукор та яйце. Кефір злегка підігрівають у мікрохвильовій печі. Усі компоненти потрібно ретельно перемішати.
  2. Далі додають борошно, але не все відразу. Залишають 1 ст. л. ложку. Борошно обов’язково слід просіяти.
  3. 1 ст. л. борошна змішують із 1 ч. л. соди без гірки. Суміш додають у тісто і ретельно перемішують лопаткою.
  4. Більше тісто не перемішують. Дають йому відпочити перед випіканням близько 10-15 хвилин.
  5. Смажать оладки в достатній кількості олії. Вогонь вибирають нижче за середній. Ложку для набору тіста занурюють у олію, щоб тісто не липло до неї.
  6. Оладки виходять пишними та повітряними. Навіть після того, як випічка охолоне, вона не втрачає пишність і легкість.

Немає коментарів:

Дописати коментар