вівторок, 7 червня 2022 р.

Як правильно приготувати корисний булгур, покрокова інструкція

 З Інтернету: https://greenpost.ua/news/yak-pravylno-prygotuvaty-bulgur-pokrokova-instruktsiya-i45554

Не перемішуйте кашу під час варіння


Булгур – крупа, з якої готують ситні і корисні блюда. Скористайтеся кулінарними хитрощами і приготуйте з булгура корисний і смачний сніданок, обід або вечерю для усієї сім’ї.

Як пише Yizhainfo, при правильному приготуванні каші з булгура крупинки розварюються, але не злипаються. Ось що треба знати, щоб зварити крупу і зберегти в ній корисні речовини:

  1. Не замочуйте крупу перед варінням.
  2. Обсмажте перед готуванням порцію зерен на олії 1 − 2 хвилини, щоб розкрити приємний горіховий аромат.
  3. Готуйте крупу в товстостінному посуді, не допускайте бурхливого кипіння і пригорання зерен до дна. Для приготування смачної каші або плову з булгура використайте пароварку або мультиварку.
  4. Заливайте в два рази менше крупи, ніж води. Якщо рідина википіла, а крупа ще не готова, додайте 50 мл окропу і продовжуйте варити на повільному вогні до готовності.
  5. Додайте в кашу в процесі варіння пару ложок рослинної олії, щоб зерна стали м’якше і не злипнулися.
  6. Враховуйте при варінні супу з булгуром, що крупинки в гарячій воді збільшуються в 3 рази: на 1 л води вистачає 1 ст. л. крупи.
  7. Не перемішуйте кашу під час варіння.
  8. Перевіряйте готовність блюда на смак. Проварені зерна повинні стати м’якими, а рідина в каші або плові повністю випаруватися.

Покрокова інструкція готування булгуру

Щоб приготувати розсипчасту кашу з булгуру, підготуйте такі інгредієнти:

  • булгур – 100 г;
  • вода питна – 200 мл;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Процес приготування :

  1. 1. Висипте крупу в каструлю. Промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
  2. 2. Залийте соняшникову олію в каструлю, поставте на середній вогонь, розігрійте.
  3. 3. Засипте булгур в каструлю. Обсмажте крупу 1 хвилину, помішуючи ложкою.
  4. 4. Налийте киплячу воду в крупу. Посоліть і розмішайте ложкою.
  5. 5. Накрийте каструлю кришкою і варите крупу на повільному вогні з моменту закипання 15 хвилин.
  6. 6. Зніміть булгур з плити і залиште для розбухання під кришкою на 10 хвилин.

Подавайте готову кашу з сухофруктами, овочами, горіхами і медом. Використайте в якості гарніру для м’ясних і рибних блюд.

Немає коментарів:

Дописати коментар