середа, 26 січня 2022 р.

Найсмачніша підлива» з часів СРСР

 З Інтернету: https://radiotrek.rv.ua/news/naysmachnisha-pidliva-z-chasiv-srsr-yak-prigotuvati-taku-vdoma-recept_282361.html

Для тих, хто сумує за їжею з радянських столовок

Усі радянські страви можна описати всього трьома словами: легко, просто, доступно. А головне – завжди смачно (як запевняє більшість із тих, хто виріс у ті часи).

Є тут ті, хто пам`ятає знамениту підливу, яку подавали до картопляного пюре, макаронів або ж просто з сосисками?

Вам точно захочеться скуштувати це ще раз 

Рецептом знаменитої підливи з часів СРСР поділилася у своєму Instagram фудблогерка galina__1982.

Інгредієнти:

борошно – 2 ст.л.

олія – 2 ст.л.

томатна паста – 2 ст.л.

вершки – 200 мл

вода – 400 мл

сіль, перець – до смаку

Приготування:

У каструлю насипаємо борошно і ставимо її на вогонь. Пасеруємо аж до появи горіхового кольору. Додаємо олію і швидко перемішуємо до однорідного стану.

Тоді додаємо томатну пасту і знову швидко перемішуємо до однорідної консистенції. Доливаємо холодні вершки.

Заливаємо половину води і постійно перемішуємо, щоб у підливі не було грудочок. Додаємо сіль, а тоді - воду, що залишилась. Доварюємо, постійно потроху помішуючи, до загустіння.

Радіо Трек


Немає коментарів:

Дописати коментар