З Інтернету: https://znaj.ua/society/449364-prosti-poradi-yak-pravilno-zvariti-pshono-bude-duzhe-smachnim-i-ne-girchiti
Декілька правил для тих, хто любить варити пшоно на воді
Багато українок вміють варити різні каші, адже крупи є найважливішим продуктом у раціоні кожної людини.
У них міститься велика кількість вуглеводів – а вони є основним джерелом енергії для людей. Зокрема, пшоняна каша - дуже корисна, смачна і ситна крупа, яка може вдало поєднуватися абсолютно з багатьма іншими продуктами, включаючи котлети, тефтелі та, звичайно ж, різноманітні салати.
Часто буває так, що коли каша готова, вона починає гірчити і ставати неприємною. Основна причина, через яку продукт стає таким, полягає в тому, що в зернах містяться гіркі рослинні олії.
Щоб уникнути неприємних моментів, пшоно потрібно правильно підготувати до варіння. Для цього спочатку висипте зерна у глибоку ємність, а потім залийте теплою водою. У такому вигляді зерна можна залишити на деякий час, згодом процідити та повторити цей процес ще раз.
Ви зрозумієте, що пшоно готове до приготування, коли вода стане прозорою . Щоб результат був гарантованим, коли промиєте зерна, пересипте в сито і залийте окропом. Це дозволить видалити із продукту надлишки. А ще дотримуйтесь пропорцій - на одну склянку крупи - 4 склянки води. Коли вода закипить, кидаєте крупу та варите на повільному вогні протягом близько 20 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар