субота, 25 лютого 2023 р.

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ВОВНЯНА РІЧ КОЛЕТЬСЯ: 5 ХИТРОЩІВ – І СТАНЕ М’ЯКШОЮ ЗА ПУХ

   З Інтернету: https://pixelinform.com/home/shho-robyty-yakshho-vovnyana-rich-koletsya-5-hytroshhiv-i-stane-myakshoyu-za-puh/

Часто вовняні вироби, особливо нові, викликають дискомфорт через легке, але неприємне поколювання. Шкоди від цього немає, але поступово дискомфорт виливається в справжнє роздратування, що заважає працювати чи займатися іншими справами.

Існує кілька простих способів, що дозволяють впоратися із цим ефектом.

1. ГІРЧИЦЯ

Не підходить лише для світлих виробів, які можуть забарвитись у характерний колір. В іншому в тазі теплої води потрібно взяти 2 ст. л. гірчичного порошку, розчинити його та замочити річ на час від 40 хвилин до 2 годин. Тривалість залежить від того, наскільки колючим виявився светр або кофта. Потім прополощіть.

2. ОЦЕТ

Виверніть на виворіт виріб, розчиніть 9%-ий оцет у воді (1:2) і на 30 хвилин замочіть вовняну річ. Можна не полоскати, запах оцту скоро вивітриться.

3. ЛИМОННА КИСЛОТА

На 0,5 л води беруть 1/3 ч. л. лимонної кислоти. У цьому розчині змочують бавовняну тканину, через яку потім прогладжують вовняні речі праскою.

4. БАЛЬЗАМ ДЛЯ ВОЛОССЯ

Після прання нанесіть його на вологу вовну і через 10 хвилин прополощіть.

5. ЗАМОРОЖУВАННЯ

В цьому випадку не доведеться нічого замочувати та полоскати. Реч просто поміщають у цупкий пакет і на добу прибирають у морозилку. До речі, цю ж хитрість варто застосувати за підозри, що у вовні завелася моль або її личинки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Джемпер с рукавами 3/4. Спицы.

  Страна Мам → Джемпер с рукавами 3/4. Спицы. Тэги: вязание , спицами , для немодельных дам Размеры российские: 42-44, 46-48 и 50-52. Длин...