середа, 16 листопада 2022 р.

Не викидаю сковорідку, якщо до неї почала прилипати їжа. Застосовую забутий спосіб

 З Інтернету: https://zhyttia.com.ua/ne-vykydayu-skovoridku-yakscho-do-nei-pochala-prylypaty-izha-zastosovuyu-zabutyy-sposib-10-hvylyn-i-vona-yak-nova/

Які тільки сковорідки не пробувала використати. З кам’яним покриттям, із захисними. Навіть товщина стін не завжди впливає. Всі вони поступово втрачають захисний шар, який захищає від пригорання. Навіть вартість виробу не надто впливає. Максимум на дорожчому посуді шар пропадає трохи пізніше.

Раніше і сама позбавлялася посуду, поки не знайшла спосіб, який виручав ще наших мам і бабусь. Дивно, але працює він не лише для чавунного посуду, а й із сучасним сковорідкам непогано допомагає.

Що потрібно робити

Все дуже просто. Для початку добре мию посуд з содою, щоб його знежирити.

Протираю насухо і ставлю на плиту нагріватись.

Насипаю сіль. Шар повинен бути великим, щоб накрив усе дно.

Починаю сіль нагрівати на невеликому вогні та помішую. Займає ця робота хвилин 20 часу.

Через 20 хвилин сіль висипаю. Мию від залишків солі.

Протираю сковороду олією. Накручую серветку на вилку і протираю.

Знову грію сковорідку. Наливаю трохи олії і нагрівую хвилини три. Витираю її серветками.

Як працює

Тепер перевірятиму результат. Наливаю на сковорідку трохи олії та спробую посмажити яйце. Що сказати, все чудово виходить. Нічого не чіпляється, і смажити на сковороді можна знову як на новій.

Висновок

Спробувавши цей спосіб, перестала позбавлятися сковорідок. Економія дуже суттєва, а спосіб простий і справді рятує. Особливо приємно, що можна зберегти улюблений посуд, до якого звикаєш.

Джерело: https://zhyttia.com.ua/ne-vykydayu-skovoridku-yakscho-do-nei-pochala-prylypaty-izha-zastosovuyu-zabutyy-sposib-10-hvylyn-i-vona-yak-nova

Немає коментарів:

Дописати коментар

"Кремлевская хряпа"

  Страна Мам → "Кремлевская хряпа" Тэги: овощи Всем привет. Рецепт я опробовала и с вами поделилась здесь: https://www.stranamam...