вівторок, 15 листопада 2022 р.

ЯК ПОЧИСТИТИ МІЖПЛИТКОВІ ШВИ: СЯЮЧА ВАННА ЗА ДОПОМОГОЮ ДОМАШНІХ ЗАСОБІВ

 З Інтернету: https://pixelinform.com/home/yak-pochystyty-mizhplytkovi-shvy-syayucha-vanna-za-dopomogoyu-domashnih-zasobiv/

Технологія укладання плитки вимагає залишати між плитами шви завширшки кілька міліметрів. Під час експлуатації це завдає чимало клопоту, так як у швах накопичується забруднення, що псує зовнішній вигляд ванної кімнати або іншого приміщення, де стіни та підлога облицьовані нею. Але господині давно знайшли способи прибрати бруд у міжплиткових швах, щоб ванна сяяла чистотою.

СПОСІБ ПЕРШИЙ: ЛИМОННИЙ СІК 

Лимон має антибактеріальні властивості і тому активно використовується для очищення різних поверхонь у будинку. Крім того, лимон є джерелом приємного цитрусового запаху, що вигідно відрізняє його від оцту.

Щоб повернути швам чистоту, слід вичавити лимон і змочити в його соку губку. Потім потерти нею шви. Після цього залишки соку треба змити ганчіркою, змоченою у чистій воді. 

СПОСІБ ДРУГИЙ: ХАРЧОВА СОДА ТА ОЦЕТ

Щоб приготувати розчин необхідно додати 100 мл оцту на 1 літр води, потім всипати 2-4 чайних ложок соди.

Намочіть губку та нанесіть розчин на шви між плиткою, дайте йому подіяти, а потім видаліть залишки губкою. Промийте чистою водою.

СПОСІБ ТРЕТІЙ: ВІДБІЛЮВАЧ

Потрібно приготувати пасту з відбілювача для білизни та харчової соди. Нанесіть її на шви товстим шаром. Суміш розчинить забруднення за 15 хвилин, після чого стики треба потерти жорсткою щіткою. Якщо забруднення було сильним, рекомендується залишити ще на 15 хвилин після чого знову потерти щіткою і змити залишки пасти. 

СПОСІБ ЧЕТВЕРТИЙ: ОЦЕТ ТА ПРАЛЬНИЙ ПОРОШОК

Якщо порошок не справляється поодинці, змішайте його з оцтом в рівних пропорціях і нанесіть кашку на шви. Залишіть на 10 хвилин, потім потріть зубною щіткою і змийте залишки порошку гарячою водою.

СПОСІБ П’ЯТИЙ: ТРИ ІНГРЕДІЄНТИ

На 1,5 літра води треба взяти:

  • Третина склянки лимонного соку.
  • 50 мл столового оцту (9%).
  • 100 г соди.

Інгредієнти слід ретельно перемішати до розчинення. У воду треба додати лимонний сік, потім оцет. Обережно помішуючи кислу рідину, поступово насипте соду. Зачекайте, коли пройде реакція. Засіб наноситься на шви між плитками на 15 хвилин, змивається водою.

Важливо: вікна в приміщенні повинні бути відкриті під час приготування розчину, тому що в процесі хімічної реакції соди з кислотою відбувається активне виділення аміаку.

Після очищення стиків рекомендуємо покрити їх автомобільним воском. Таким чином, на них з’явиться захисний шар, який перешкоджатиме забрудненням в’їдатися в міжплитковий простір.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Джемпер с рукавами 3/4. Спицы.

  Страна Мам → Джемпер с рукавами 3/4. Спицы. Тэги: вязание , спицами , для немодельных дам Размеры российские: 42-44, 46-48 и 50-52. Длин...