понеділок, 16 жовтня 2023 р.

Печиво за простим рецептом

 Моє улюблене печиво за простим рецептом. 

Багато років тому отримала рецепт від подруги і однокурсниці Валентини. 

Інгредієнти:
2 яйця
1 стакан цукру. Хто не любить дуже солодкого, то досить половини.
1 чайна ложка погашеної соди або пакетик розпушувача.
1 пачка вершкового маргарину.
1 столова ложка свинячого смальцю.
3,5 - 4 склянки борошна. 

Останній раз замість смальцю поклала ложку вершкового масла, бо смальца не було. З маслом печиво сухувате, а зі смальцем - розсипчасте. 

Яйця розмішуються із цукром, додаються інші інгредієнти, вимішується тісто. Довго місити не треба. На 30 хв. покласти у холодильник, потім перекрутити через спеціальну насадку м'ясорубки. Пекти при 180 градусах приблизно 12 хвилин поки не зарум'яниться зверху. Слідкувати, щоб не згоріло знизу. 

Мій додаток до базового рецепту: на стадії перемішування тіста, коли борошно перетворюється на крихти, ділю на 2-3 частини. В частини додаю :

1) кокосову стружку (назва "Берег слонової кістки"); 

2) какао та ваніль (назва "Паща дракона");

3) мелені горіхи (назва "Осіннє безумство").

ви







Немає коментарів:

Дописати коментар