пʼятниця, 7 жовтня 2022 р.

Сир у мультиварці: смачний рецепт на кожний день

  З Інтернету: https://gazeta-misto.te.ua/syr-u-multyvarczi-smachnyj-reczept-na-kozhnyj-den/#modal

Пропонуємо приготувати твердий сир у мультиварці – дуже смачний та ароматний. Домашній сир у мультиварці виходить ніжним і добре тримає форму. Його можна нарізати тонкими скибочками. Спробуйте!

Інградієнти:

1 кг домашнього сиру 9%

1 л молока 3,2%

130 гр вершкового масла

3 яйця

10 гр солі

10 гр харчової соди

34 гілочки свіжого кропу

Домашній сир пропустимо через м’ясорубку, бажано 2 рази.

Вливаємо молоко у чашу мультиварки. Виставляємо режим «Каша молочна» на 15 хвилин.

Потім додаємо в гаряче молоко сир, гарненько розмішуємо та залишаємо на режимі «Підігрів» на 10 хвилин.

Друшляк застеляємо марлею, складеною у 2 шари та змоченою у воді. Виливаємо у друшляк сирну масу. Після цього зав’язуємо кінці марлі та підвішуємо сир, щоб вся рідина повністю збігла.

До розм’якшеного вершкового масла додаємо яйця, сіль і соду. Добре збиваємо міксером до однорідного стану.

Додаємо подрібнений кріп та перемішуємо.

З’єднуємо відціджений сухий сир з вершково-яєчною масою та добре все перемішуємо.

Масу викладаємо у чашу мультиварки. Виставляємо режим «Мультиповар» на 80°С на 10 хвилин.

Кришку мультиварки не закриваємо і протягом усіх 10 хвилин сирну масу помішуємо дерев’яною або силіконовою лопаткою.

Маса почне розплавлятися, стане тягучою. Відразу ж перекладаємо сирну масу у форму, змащену вершковим маслом або застелену пергаментним папером. Розрівнюємо.

Після охолодження закриваємо форму зверху пергаментом і поміщаємо невеликий вантаж. Прибираємо у холодильник.

Через 10-12 годин твердий домашній сир, приготовлений у мультиварці, можна порізати скибочками та насолоджуватися неймовірною смакотою!

Немає коментарів:

Дописати коментар