Картопля вийде дуже смачна, ніби тане в роті, з рум’яною скоринкою, більше нагадує картопляне пюре під щільною скоринкою.
Нам знадобиться:
Картопля – 1 кг.
Сіль – 1 ч. л.
Олія соняшникова – за смаком
Перець – за смаком
Часник – 1 зубчик
Зелень кропу – 3 гілочки
Покроковий рецепт приготування:
Картоплю очистимо, кожну бульбу ріжемо на 4 частини, невеликі бульби можна не розрізати.
У кструлю наливаємо воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння.
Опускаємо підготовлену картоплю в киплячу воду.
Як тільки картопля закипить, засікаємо 5-7 хвилин з моменту закипання, цього достатньо. Воду зливаємо.
Дамо картоплі охолонути, потім перекладаємо в контейнер, прикриваємо харчовою плівкою або кришкою і прибираємо в морозильну камеру на 2 години, я іноді залишаю на ніч.
У цьому і полягає секрет м’якості і ніжності картоплі, завдяки заморожуванню волога залишається всередині картоплі, і не втрачається під час запікання, а рум’яна скоринка, що утворилася, у свою чергу теж перешкоджає втраті вологи.
На деко наливаємо олію, перекладаємо підморожену картоплю, розподіляємо рівномірно по деку, стежачи за тим, щоб вся картопля змастилася олією.
Запікаємо при 220 градусах 40-50 хвилин до золотистої рум’яної скоринки.
Джерело: https://zhyttia.com.ua/sprobuvavshy-taku-kartoplyu-vy-ne-zahochete-zapikaty-inshymy-sposobamy-hrumka-skorynka-i-nizhne-pyure-vseredyni
Немає коментарів:
Дописати коментар