середа, 24 серпня 2022 р.

Як приготувати ідеальне тісто для вареників

 З Інтернету: https://sensatsiya.com/kulinariya/drugi-stravy/46122-vy-robyly-ce-nepravylno-yak-prygotuvaty-idealne-tisto-dlya-varenykiv-prostyi-i-shvydkyi-recept?amp


Приготувати вареники з вишневою начинкою нескладно, якщо знати кілька хитрощів. Страва вийде не тільки смачною, але і красивою – як в ресторані.

Звісно, для того, щоб у вас вийшли бездоганні вареники необхідні не тільки якісні інгредієнти та невелика кількість вашого вільного часу, але і величезне бажання потішити свою родину смачною стравою. А найголовніше пам’ятати, що навіть найдосвідченіші домогосподарки допускають помилки, якщо щось не виходить, в цьому немає нічого страшного.

Інгредієнти

  • пшеничне борошна вищого сорту — 600 грамів
  • 2 столові ложки рафінованої олії
  • крохмаль — 50 грамів
  • сіль кухонна
  • холодна вода — 200 мілілітрів

Для начинки потрібно

  • 1,5 кілограма вишні без кісточок
  • 350 грам цукру
  • ванілін на кінчику ножа
  • мелена кориця.

Секрет приготування тісто на вареники

Щоб тісто краще розкочувалося і було еластичним, в нього потрібно додати рослинну олію.

Також перед замішуванням тіста борошно краще просіяти, щоб воно наситилося киснем. Не змішуйте ягоди з цукром – так вареники точно лопнуть.

Універсальне тісто для пельмень і вареників
Універсальне тісто для пельменів і вареників

Для початку необхідно просіяти борошно і крохмаль, додати сіль, цукор і влити воду і масло. Замісити тісто. Вимішувати його 10 хвилин, поки воно не перетвориться в еластичну кулю. Накрити плівкою або вологим рушником і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі.

На робочій поверхні, присипаній борошном, розкачайте тісто в тонкий пласт, виріжте його у формі кола. На середину кожного кружечка покладіть вишню і посипте її цукром, защипніть краї, зліпіть вареник.

Вареники відварити в окропі 4-5 хвилин, вийняти шумівкою, викласти на блюдо. При подачі вареники посипати корицею.


Немає коментарів:

Дописати коментар