пʼятниця, 29 квітня 2022 р.

Пиріжки “Тюльпани” нашвидкуруч. Без дріжджів

 З Інтернету: https://zhyttia.com.ua/pyrizhky-tyulpany-nashvydkuruch-bez-drizhdzhiv/



Пиріжки “Тюльпани” – простий рецепт із продуктів, які завжди під рукою. Пиріжки мають шарувату структуру, тісто ніжне, хрумке зовні і дуже схоже на листкове на вигляд.

Тісто виходить гладким і зовсім не липне до рук. З такого тіста можна готувати штрудель, ролліні, вертути, пиріжки та іншу подібну випічку. І найголовніше начинка, її багато, у мене м’ясна, але ви можете використати будь-яку.

Нам знадобиться:
Тісто
Борошно – 200 г
Сіль – 2 г
Олія соняшникова – 65 г
Кип’яток – 100 г
Начинка
Відварене м’ясо (будь-яке) – 350 г
Обсмажена цибуля – 100 г
Сіль, перець чорний
М’ясо та обсмажену цибулю пропустити через м’ясорубку, посолити та поперчити за смаком. Додати трохи бульйону, щоб начинка була соковитою.

Покроковий рецепт приготування:
У невеликому ковшику чи каструльці воду довести до кипіння, розчинити сіль.

У посіяне борошно влити олію, потім додати гарячу воду і перемішати ложкою. Як тільки тісто охолоне його необхідно вимісити на столі.

Тісто має розтягуватись руками і не рватися.

Забираємо тісто в пакет на 25 хвилин при кімнатній температурі.

Готове тісто необхідно розділити на 10 частин і кожну зкатати в кульку.

По черзі розкачуємо кожну частину дуже тонко в коло D=18см і зробити надріз, як показано на фото.

Викласти приблизно 1 ст. л начинки.

Загортаємо начинку від розрізаного краю у вигляді конуса.

Вільні краї защипнути. Виходить ось такий “трикутник”.



Обов’язково “дно” пиріжка защипуємо, щоб начинка залишилася всередині.

Викласти пиріжки на лист, попередньо застеленим папером для випічки.

Випікаємо при t 200 близько 30 хвилин.

А взагалі ви орієнтуєтеся на свою духовку, як тільки пиріжки підрум’яняться значить вони готові!

Дорогі друзі, якщо вам сподобався рецепт- відгукніться в коментарях. Вам нескладно, а мені приємно. Смачного!
Джерело: https://zhyttia.com.ua/pyrizhky-tyulpany-nashvydkuruch-bez-drizhdzhiv













Немає коментарів:

Дописати коментар