пʼятниця, 24 червня 2022 р.

Готую смачну страву з кабачків

 З Інтернету: https://zhyttia.com.ua/niyakoho-syru-mayonezu-hotuyu-smachnu-stravu-z-kabachkiv-lyshe-za-30-hvylyn/












Ніякого сиру, майонезу та зайвих проблем! Готую смачну страву з кабачків лише за 30 хвилин! У сезон це наш улюблений рецепт!

Ну дуже проста і дуже смачна: саме так я можу охарактеризувати цю страву! Коли “йдуть” кабачки, таку вечерю я частенько подаю своїй сім’ї, і, справді, усім дуже подобається!

І біля плити стояти не треба, з усіх 30 хвилин приготування свого часу піде не  більше, ніж 5-10 хвилин.

Нам знадобиться:

Кабачки – 800 г.

Соняшникова олія – 3 ст.л.

Сіль – 0,5 ч.л.

Сушена петрушка – 1 ч.л.

Сушений базилік – 0,5 ч.л.

Солодка паприка – 0,5 ч.л.

Чорний мелений перець

Для заливки/соусу:

Сметана 20% – 200 г.

Яйце – 1 шт.

Борошно – 1 ст.л.

Часник – 2 зубчики

Сіль – дрібка

Чорний мелений перець

Вода – 100 мл.

Кріп невеликий пучок


Покроковий рецепт приготування:

1. Кабачки нарізаємо кружечками і відправляємо у відповідну ємність.












2. Окремо змішуємо соняшникову олію, сушену петрушку, сушений базилік, солодку паприку, сіль та чорний мелений перець. Заливаємо кабачки отриманою сумішшю і добре змішуємо.












3. Форму для запікання або лист змащуємо олією, укладаємо кабачки і запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.












4. Для заливки змішуємо сметану, яйце, борошно, тертий часник, сіль та чорний мелений перець. Вливаємо воду, мішаємо до повної однорідності, додаємо пучок нарізаного кропу і ще раз добре перемішуємо.





5. Після духовки перекладаємо кабачки в сковороду та заливаємо сметанною заправкою.





6. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і готуємо до загустіння соусу на середньому вогні (2-3 хвилини).





Присипаємо улюбленою зеленню (у мене цибуля) і подаємо! Ну, дуже смачне поєднання! Найніжніші, ароматні вершкові кабачки!





Страва повністю самостійна, але подавати можна і як гарнір до м’яса, наприклад. Дуже люблю цей рецепт, співвідношення витраченого часу та отриманого результату просто чудове!

Джерело: https://zhyttia.com.ua/niyakoho-syru-mayonezu-hotuyu-smachnu-stravu-z-kabachkiv-lyshe-za-30-hvylyn














Немає коментарів:

Дописати коментар

"Кремлевская хряпа"

  Страна Мам → "Кремлевская хряпа" Тэги: овощи Всем привет. Рецепт я опробовала и с вами поделилась здесь: https://www.stranamam...