пʼятниця, 1 вересня 2023 р.

Ліниві деруни

   З Інтернету: https://gospodynka.com.ua/2023/08/17/ne-muchus-z-tertkoyu-gotuyu-linyvi-deruny-yaki-smachnishi-za-oryginalni-dilyus-czym-sposobom/

Готуємо картопляні деруни по-новому рецепту. Рецепт для лінивих, деруни готуються дуже просто та швидко. Весь секрет рецепту в особливому подрібненні картоплі. Картоплю не потрібно терти на тертці, просто подрібнити у блендері або через м’ясорубку. Деруни, приготовані з подрібненої картоплі виходять пишними, ніжнішими та м’якшими. Вони чудово підійдуть на обід, подаються зі сметаною.


Інгредієнти:

  • Картопля 500 г
  • Яйце куряче 1 шт
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Борошно 2 ст.л
  • Рослинна олія 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

Підготуйте усі продукти за списком.

Картоплю та цибулю очистіть від верхнього шару, промийте, наріжте невеликими шматочками довільної форми.

Нарізку закиньте у чашу блендера, перебийте на високих швидкостях. Також для подрібнення картоплі можна скористатися м’ясорубкою, результат буде ідентичним.

Картопляно-цибулеву масу перекладіть у глибоку тарілку на 5 хвилин, щоб картопля виділила сік.

Весь сік необхідно злити, найзручніше це зробити, переклавши суміш у сито.

Потім у картопляну масу вбийте яйце, всипте необхідну кількість борошна, посоліть і поперчіть до смаку, ретельно перемішайте.

Сковороду прогрійте на плиті, влийте олію. У гарячу олію покладіть невелику порцію маси за допомогою столової ложки, формуючи круглі заготовки.

Смажте їх на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку під кришкою.

Готові деруни перекладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подайте на стіл у тандемі зі сметаною.





Немає коментарів:

Дописати коментар