четвер, 21 вересня 2023 р.

Найкраща страва на зиму: рецепт яблучного повидла

  З Інтернету: https://meta.ua/uk/showbiz/recipes/87302-naikrascha-strava-na-zimu-retsept-yabluchnogo-povidla/


Поки панує яблучний сезон, саме час робити заготівлі на зиму. Пропонуємо вам рецепт густого та смачного яблучного пови
дла, який стане ідеальним доповненням улюбленої випічки, млинців та бутербродів. А особливі поціновувачі можуть вживати його окремо.


Вам знадобиться:

  • 2,5 кг яблук
  • 80 мл води
  • 1,5 кг цукру
  • 60 мл лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Банки простерилізуйте та закип'ятіть кришки. Яблука помийте, розріжте, видаліть серцевину та наріжте. 
  2. Додайте воду до каструлі, всипте туди яблука та накрийте кришкою. Тушкуйте до м'якості на слабкому вогні, помішуючи час від часу.
  3. Збийте яблука занурювальним блендером. Також можна перетерти через сито додатково. 
  4. Пюре перемістіть у велику посудину та засипте цукром. Додайте лимонний сік та прянощі на смак.
  5. Перемішуючи, доведіть пюре до кипіння. Після зменште вогонь до слабкого та варіть до потрібної густоти. Не забувайте постійно помішувати повидло та знімати його залишки зі станок посуду.
  6. Готову страву розлийте в банки та закрийте кришками. Накрийте ковдрою та почекайте, поки повидло повністю охолоне. Після перенесіть банки у сухе й темне місце.

Немає коментарів:

Дописати коментар