Кабачки – універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв. Кабачки смажать у клярі, роблять з них рулети і навіть супи. Спробуйте приготувати з цього овоча щось новеньке. Пропонуємо до вашої уваги рецепт ніжного і дуже смачного пирога.
Необхідні інгредієнти:
- кабачки – 3 шт (+- 600 г);
- цибуля – 1 шт;
- часник – 3 зубка;
- кріп – 1 пучок;
- твердий сир – 50 г;
- сметана – 250 г;
- яйця – 3 шт;
- розпушувач тіста – 5 г;
- борошно – 200 г;
- сіль, перець за смаком;
- олія – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
Для цього рецепту потрібно обирати молоді і невеличкі кабачки. Нарізаємо їх на тонкі напівкільця. Цибулю ріжемо на тонкі четвертькільця, а часник подрібнюємо якомога дрібніше.Також дрібно нарізаємо зелень кропу. Всі підготовлені овочі і зелень переміщаємо у глибоку миску і перемішуємо.
Готуємо заливку: в окремій мисці змішуємо сметану, яйця, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо вінчиком і додаємо розпушувач тісто і борошно. Знову ретельно перемішуємо, щоб не було комочків. Тісто має вийти по консистенції, як густа сметана, або, як тісто на оладки.
До кабачків та інших овочів додаємо сіль і перемішуємо. До кабачків вливаємо підготовлену заливку і все ретельно перемішуємо. Отриману масу залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин. За цей час кабачки трішки пустять сік і маса стане дещо рідша. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Трішки половини всього сиру додаємо до суміші з кабачків і тіста. Перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо олією і перекладаємо туди тісто з кабачками. Зверху пиріг посипаємо твердим сиром, який залишився.
Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 30-40 до рум’яності. Після випікання пирогу потрібно дати час трішки охолонути і тільки після того виймати його з форми.
Пиріг виходить дуже смачним: зверху хрумка сирна скоринка, а всередині він дуже ніжний і соковитий.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар