Особливо гарно смакують кабачки в клярі на пиві, якщо подавати їх із соусом. У літню спеку можна відмовитися від м’ясної страви заради овочевої. Ситість гарантовано.
Вам знадобиться:
3 кабачки.
Для кляру:
1 яйце;
200 мл пива;
100 г борошна;
3 ст.лож. олії;
сіль, перець червоний і чорний.
Для соусу:
100 г майонезу;
4 зубчики часнику;
1 пучок кропу.
Зазвичай хазяйки смажать кабачки в борошні чи в яйці. Але я опанувала новий рецепт – у клярі. Виходить доволі смачно, а готується все дуже просто. Отже, у склянку пива розбийте яйце, підсоліть і введіть поступово борошно, постійно помішуючи. Має вийти густа маса.
Тепер візьміться до кабачків. Вимийте їх під краном. Якщо шкуринка тверда, зніміть її. Старі плоди обов’язково позбавляйте від шкірки, а в молодих можете залишити.
Наріжте кожен кабачок на кружальця завтовшки приблизно 1 см чи трішки менше. Розігрійте пательню, на яку вилийте олію. Кожне кружальце мочайте в кляр і відправляйте на сковорідку. Смажте на середньому вогні з обох боків до золотавої скоринки.
Залишилося приготувати соус до смачних кабачків, поки вони холонуть. Обчистьте часникові зубці, видавіть їх через часникочавку. Кріп промийте під краном, струсіть залишки рідини й дрібно наріжте. Змішайте зелень з часниковою масою і влийте майонез. Перемішайте до однорідності
Можете подавати кабачки на одному блюді, а часниковий майонез – у соусниці. Або ж намастіть на кожен шматочок кабачка трішки соусу й викладайте на таріль у вільному порядку або гіркою. За 10-15 хвилин, коли майонез всотається, можна подавати кабачки до столу.
Немає коментарів:
Дописати коментар