З Інтернету: https://odnaminyta.com/reczepti/265276-na-vyglyad-skumbriya-a-na-smak-somga-mij-firmovyj-posol-vyproshuyut-vsi-gosti-pidsadyla-vsih-na-czej-reczept?amp
Скумбрія – неймовірно смачна риба. В домашніх умовах її дуже просто засолити. Вже на наступний день ви будете насолоджуватись неймовірним смаком цієї рибки.
Автор: Наталія Мильниченко
На вигляд скумбрія, а на смак сьомга: мій фірмовий посол випрошують всі гості
Скумбрія – дуже смачна і корисна риба. Її готують різними способами: смажать, запікають з овочами і тушкують та найбільш популярним методом приготування цієї риби є засолка. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт домашньої маринованої скумбрії. За цим рецептом рибка виходить слабосоленою, дуже ніжною і апетитною. Скумбрію можна їсти вже через 5-6 годин після приготування.
Необхідні інгредієнти: скумбрія – 3 шт; вода – 250 мл; сіль – 25 г; цукор – 15 г; чорний перець горошком – 5 шт; духмяний перець горошком – 3 шт; лавровий лист – 2 шт; гвоздика – 2 шт; гірчиця не гостра – 1 ст.л. Спосіб приготування: При виборі риби для цього рецепту, звертайте увагу на свіжість скумбрії. Риба має бути великою, без пошкоджень. Розморожену скумбрію миємо, вичищаємо від нутрощів і чорних плівок, відрізаємо плавники і відділяємо філе. З філе потрібно акуратно повиймати всі видимі кісточки.
На вигляд скумбрія, а на смак сьомга: мій фірмовий посол випрошують всі гості Готуємо розсіл. В кастрюлю виливаємо воду, додаємо сіль, перець, всі спеції і гірчицю. Обираємо не міцну гірчицю. Все ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Після цього даємо розсолу повністю охолонути.
На вигляд скумбрія, а на смак сьомга: мій фірмовий посол випрошують всі гості Філе риби ріжемо на порційні шматочки шириною приблизно 3 см і перекладаємо у посудину, де скумбрія буде маринуватися. Підготовлену рибу заливаємо охолодженим розсолом, прикладаємо грузом, щоб вся риба була покрита розсолом. Ставимо рибу в холодильник.
На вигляд скумбрія, а на смак сьомга: мій фірмовий посол випрошують всі гості Через 6-12 годин скумбрія буде вже повністю просоленою і готовою до споживання.
Варто відзначити, що гірчиця, яка є в розсолі не впливає на колір готової риби. Гірчиця надає лише легенький пікантний відтінок. За цим рецептом скумбрія виходить малосольною і неймовірно ніжною. Якщо ви хочете, щоб риба довше зберігалася у холодильнику і була малосольною, нарізайте її крупнішими шматочками.
Немає коментарів:
Дописати коментар