Інгредієнти:
- Картопля 500 г
- Яйце куряче 1 шт
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Борошно 2 ст.л
- Рослинна олія 50 мл
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
Підготуйте усі продукти за списком.
Картоплю та цибулю очистіть від верхнього шару, промийте, наріжте невеликими шматочками довільної форми.
Весь сік необхідно злити, найзручніше це зробити, переклавши суміш у сито.
Потім у картопляну масу вбийте яйце, всипте необхідну кількість борошна, посоліть і поперчіть до смаку, ретельно перемішайте.
Сковороду прогрійте на плиті, влийте олію. У гарячу олію покладіть невелику порцію маси за допомогою столової ложки, формуючи круглі заготовки.
Смажте їх на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку під кришкою.
Готові деруни перекладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подайте на стіл у тандемі зі сметаною.
Немає коментарів:
Дописати коментар