субота, 24 грудня 2022 р.

ЯК ВАРИТИ М’ЯСО, ЩОБ НЕ З’ЯВЛЯЛАСЯ ПІНА

 З Інтернету: https://pixelinform.com/lifestyle/yak-varyty-myaso-shhob-ne-zyavlyalasya-pina-pro-shho-movchat-prosunuti-kuhovarky/

Знімати пінку під час варіння м’яса – це не примха, а необхідність. Можна цього й не робити, але потім не слід питати, чому бульйон вийшов каламутним чи навіть сірим. Але є ще одна деталь, яка дозволяє не робити цього без шкоди якості основної страви. Розкажемо докладніше.

Щоб на поверхні майбутнього м’ясного бульйону не з’являлася сіра піна, потрібно опанувати лише одну хитрість.

ЧОМУ З’ЯВЛЯЄТЬСЯ ПІНА

Нічого надприродного. Внаслідок температурної обробки згортається білок, який до цього був світлого відтінку. Навіть якщо в м’ясі залишалися краплі крові, то при появі піни бульйон не стає небезпечнішим для здоров’я. Пінка позначається на кольорі, прозорості та певною мірою на смаку готової страви. Але не більше.

ЯК НЕ ЗІПСУВАТИ СТРАВУ

Тут є кілька варіантів. Одні господині злива.nm перший бульйон, вважаючи, що так позбавляються всього шкідливого, що могло бути в м’ясі, а також запевняючи, що бульйон потім вже точно звариться прозорим. Інші проціджують бульйон через сито. Але ні те, ні інше в цьому випадку робити не доведеться.

Просто перед варінням потрібно витримати м’ясо у соляному розчині протягом однієї години. Для приготування розчину потрібно 1 ст. л. солі на 1 л води. Після цього пінка не завадить зварити гарну і наваристу першу страву, навіть якщо вам доведеться відволіктися від плити.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Красивый узор для джемпера

  Страна Мам → Красивый узор для джемпера Тэги: узор , спицами , схема Джемпер от бренда CONTE прямого силуэта связан комбинированным ажур...