вівторок, 21 березня 2023 р.

ЯК ШВИДКО ЗВАРИТИ ПЕРЛОВКУ

   З Інтернету: https://pixelinform.com/lifestyle/yak-shvydko-zvaryty-perlovku-shhob-vyjshla-smachnoyu-i-ne-prisnoyu-sposib-na-vsi-chasy/

Думка про те, що перлова крупа прісна і неприємна на смак – помилкова. Найбільш поширеною причиною відмови від вживання однієї з корисних груп є її неправильне приготування. Кашу можна приготувати швидко, зробивши її м’якою, смачною, якщо дотримуватися простих правил.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВАРИТИ ПЕРЛОВКУ

Відомо, що крупа вимагає попереднього замочування на кілька годин перед приготуванням. Крупу опускаємо у холодну воду, а потім варимо звичним способом на повільному вогні протягом 30-50 хвилин.

ШВИДКИЙ СПОСІБ ВАРІННЯ

Щоб не возитися із замочуванням крупи, є кращий спосіб.

Зробимо нехитрі маніпуляції з водою. Візьмемо каструлю, в якій варитиметься крупа, і заповнимо водою, доведемо до кипіння, а потім додамо крупу і продовжимо варити на повільному вогні 3-4 хвилини.

Потім воду зливаємо і додаємо у крупу холодну воду, продовжимо варити до готовності.

Такий спосіб варіння допоможе приготувати крупу набагато швидше.

Після варіння не відкриваємо кришку, нехай крупа настоїться 15-20 хвилин. За цей час вона ґрунтовно пропариться і не затвердіє, вийде м’якою соковитою та смачною.

У ЧОМУ КОРИСТЬ ПЕРЛОВОЇ КАШІ

Позитивно впливає на обмін речовин, кровообіг, нервову систему, корисна від запорів, очистить нирки. У 100 г перловки всього 109 ккал, близько 3 г білків, 1 г жирів та приблизно 22 г вуглеводів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Красивый узор для джемпера

  Страна Мам → Красивый узор для джемпера Тэги: узор , спицами , схема Джемпер от бренда CONTE прямого силуэта связан комбинированным ажур...