вівторок, 15 листопада 2022 р.

Як зробити засіб для чищення унітазу своїми руками, щоб від нальоту не залишилося слідів

 З Інтернету: https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2022-10-23/kak-sdelat-sredstvo-dlya-chistki-unitaza-svoimi-rukami-chtobyi-ot-naleta-ne-ostalos-sledov/48665

Очистити сантехніку можна і без побутової хімії

Як би ми не стежили за гігієною у ванній кімнаті, вапняний наліт неминуче відкладається на сантехніці. В унітазі він може набувати неприємного жовтого кольору, якого хочеться швидше позбутися. Щоб зробити це, зовсім не обов'язково йти в магазин побутової хімії. Приготувати засіб для чищення можна своїми руками, і ось як це зробити.

Фото: Unsplash.com

Інгредієнти: 100 г солі, чверть склянки харчової соди, 100 мл води.

Приготування: Всі компоненти з'єднуємо в глибокій ємності і ретельно розмішуємо до утворення однорідної рідкої пасти.

Використання: Саморобну суміш для чищення розподіляємо губкою по поверхні унітазу та залишаємо на кілька годин (краще – на всю ніч). Вапняний наліт в унітазі під впливом солі та соди розм'якшується, і на ранок вам буде зовсім не важко видалити його за допомогою йоржика чи твердої щітки.

    Якщо наліт в унітазі розташований нижче ватерлінії, може знадобитися додаткова хитрість. Влийте в унітаз півпляшки 9% столового оцту та залиште на півгодини. Оцтова кислота добре справляється із забрудненнями на сантехніці, а також усуває всі неприємні запахи.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар

    Красивый узор для джемпера

      Страна Мам → Красивый узор для джемпера Тэги: узор , спицами , схема Джемпер от бренда CONTE прямого силуэта связан комбинированным ажур...