понеділок, 21 вересня 2020 р.

КАК СПЛЕСТИ ТРЕУГОЛЬНИКИ ИЗ БИСЕРА

  З Інтернету: https://biserok.org/kak-splesti-sergi-treugolniki-iz-bisera/

У своєму майстер-класі я хочу розповісти, як сплести ось такі сережки в техніці бісероплетіння мозаїка.


Матеріали надані  handmademart.net

трикутні сережки


На їх виготовлення не потрібно багато часу. Не важливо, чи йдете ви в гості, їдете на курорт відпочивати або ж у вас сьогодні просто в душі свято - всього через годину у вас буде пара модних сережок! Так що беріть бісер і починайте плести.

Сережки виконані мозаїчним плетінням по колу і складаються з двох однакових половинок, зшитих разом по периметру. Схемку можна намалювати ось за таким шаблоном (шаблон взятий з книги Джулії С. Претл «Little Bead Boxes»):

Схема для плетіння трикутника з бісеру

Отже, набираємо 3 бісеринки, замикаємо в кільце. Це - наш перший ряд.

Плетемо другий ряд: між бісерінкамі 1-го ряду плести по 2 бісеринки.

майстер клас

Набравши останню пару (всього їх поки три) вводимо голку в бісеринку 1-го ряду і виводимо через бісеринку 2-го.
Починаючи з другого ряду цей крок буде повторюватися.

Після двох набраних рядів повинно вийти так:

бісероплетіння

Набираємо 3-й ряд: червоними крапками вказані бісеріни 2-го ряду, синіми - 3-го.

Набравши 1 бісеринку в третьому ряду голка знову пройде через дві бісеринки.
майстер клас

Для наших маленьких сережок я набирала 7 рядочки. Ряди добре видно на фото - від серединки по кутах розташувалися пари бісерин перших двох рядів (нагадаю, 1-м вважати кільце з трьох бісеринок).

Для наших сережок необхідно сплести дві таких половинки і зшити їх разом. На одній з них наберіть по периметру додатковий ряд бісерин (на фото вони у мене білі), на кутах набирати вже не по 2, а по одній бісеринці.

плетем треугольник

Сплетя половинки починаємо їх зшивати: голкою проходимо по черзі в бісеринку однієї й іншої половинок. На фото бісеринки меншою половинки позначені синіми крапками, стрілкою вказано шлях голки через кутову бісеринку і т. Д.

Так має виглядати зшита сережка. Збоку вийшло так:
сережки

Плетемо другу сережку; прикріплюємо швензи: досить набрати пару бісерин, пройти в колечко швензи, знову дві бісеринки. Голкою пройти цим шляхом ще 2-3 рази і закріпити нитку.
Сережки готові!

Треугольные украшения из бисера

Навчившись плести трикутнички і з'єднувати їх в «подушечки» можна сплести з бісеру не тільки сережки. З'єднайте кілька таких «подушечок» і у вас вийде оригінальний браслет на додаток до ваших сережках. А змінивши розмір можна сплести такі кулони, які прикрасять ваш одяг.

Краї теж можуть бути оброблені по-різному: у синього - намистинами на кінцях, що при кельта і червоного - дрібним сколом каменю, в зеленому комплекті - бахрома з бісеру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Костюм цвета пудры от Валентины Дьяченко.

  Страна Мам → Костюм цвета пудры от Валентины Дьяченко. Тэги: вязание , вязание крючком , для немодельных дам Вяжем Крючком №8 2024г Чита...