Моє улюблене печиво за простим рецептом.
Багато років тому отримала рецепт від подруги і однокурсниці Валентини.
1 стакан цукру. Хто не любить дуже солодкого, то досить половини.
1 чайна ложка погашеної соди або пакетик розпушувача.
1 пачка вершкового маргарину.
1 столова ложка свинячого смальцю.
3,5 - 4 склянки борошна.
Останній раз замість смальцю поклала ложку вершкового масла, бо смальца не було. З маслом печиво сухувате, а зі смальцем - розсипчасте.
Яйця розмішуються із цукром, додаються інші інгредієнти, вимішується тісто. Довго місити не треба. На 30 хв. покласти у холодильник, потім перекрутити через спеціальну насадку м'ясорубки. Пекти при 180 градусах приблизно 12 хвилин поки не зарум'яниться зверху. Слідкувати, щоб не згоріло знизу.
Мій додаток до базового рецепту: на стадії перемішування тіста, коли борошно перетворюється на крихти, ділю на 2-3 частини. В частини додаю :
1) кокосову стружку (назва "Берег слонової кістки");
2) какао та ваніль (назва "Паща дракона");
3) мелені горіхи (назва "Осіннє безумство").
Немає коментарів:
Дописати коментар