понеділок, 10 жовтня 2022 р.

ЯК ЗБЕРІГАТИ КАРТОПЛЮ ДО ВЕСНИ, ЩОБ ВОНА НЕ ПРОРОСЛА: ХИТРІСТЬ, ЯКУ НЕ ВСІ ЗНАЮТЬ

  З Інтернету: https://pixelinform.com/lifestyle/yak-zberigaty-kartoplyu-do-vesny-shhob-vona-ne-prorosla-hytrist-yaku-ne-vsi-znayut/

Восени багато родин запасаються картоплею про запас, щоб у зимовий час готувати смачне пюре, салати, запікати коренеплоди. Не завжди овоч може зберігатися кілька місяців та зберігати свої властивості. Найчастіше картоплини починають псуватися і з’являються паростки.

ПРАВИЛА ЗБЕРІГАННЯ КАРТОПЛІ У ЛЬОХУ ЧИ ПІДВАЛІ

Перед закладкою картоплі на зберігання картоплю ретельно оглядають та відбраковують неякісні екземпляри.

У приміщенні, де зберігається картопля, температура повітря має становити приблизно 2-3 градуси. У цьому випадку картопля збережеться довше і не зіпсується.

СЕКРЕТИ ЗБЕРІГАННЯ КАРТОПЛІ

На картоплі з’явиться менше паростків, якщо використовувати звичайний лимон. Проткніть одну штуку вилкою і покладіть до коренеплодів. Лимон виділятиме мікрочастинки, які перешкоджають утворенню паростків на картоплі.

Можна використовувати кисле яблуко, а також листя червоної горобини або стебла папороті. Ці рослини виділяють фітонциди, які протистоять розвитку хвороботворних рослин.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Красивый узор для джемпера

  Страна Мам → Красивый узор для джемпера Тэги: узор , спицами , схема Джемпер от бренда CONTE прямого силуэта связан комбинированным ажур...