четвер, 5 вересня 2019 р.

ПЛЯЦОК З СОЛЕНОЮ КАРАМЕЛЛЮ




Пляцок з соленою карамеллю


Форма 30*20 см

Пісочний корж
Вершкове масло (150 г) збити з цукровою пудрою (100 г), по одному ввести жовтки (3 шт.). Додати борошно (290 г) змішане з порошком для випічки (7г). Замісити легке тісто.
Дно форми застелити пергаментом. Помістити на нього тісто (не розкатувати, просто помістити і розрівняти спочатку руками, а потім лопаткою в рівний корж).
Накорж помістити горіхову начинку і все пекти про 180 град. до зарум"яніння горіхового верху.

Горіхова начинка
Грецькі горіхи (200 г, сухі, якщо ні - просушити) промолоти в блендері. Не старатися отримати однорідну крошку, буде добре, якщо будуть шматочки де не де. Розтерти до біла жовтки (3 шт.) з цукром (180 г), додати в горіхову масу. В кінці ввести збиті добре білки (4 штуки). Акуратно перемішати.

Бісквіт
Помістити в чашу 4 яйця+1 білок, додати 100 г цукру, збивати на великих обертах до білої густої маси. В кінці додати через сито борошно (100г), дуже акуратно перемішати і випікати при 180 град.

Крем з соленою карамеллю
На дно товстостінної нержавіючої кастрюлі помістити цукор (150 г), розрівняти. Плавити при середній температурі. Процес - не мішаєте цукор ні в якому разі, почне плавитися не однорідно, просто піднімаєте край кастрюлі, щоб карамель рідка попала на цукор, що ще не плавиться (ви можете це і не робити, але карамель місцями перетвориться в паленку, тобто, в чорний спалений цукор і крем може гірчити). Насправді, це легкий і швидкий процес, хто в дитинстві плавив "когутики" - той знає. Окремо загріти вершки (120 г, 30% і вище), майже до кипіння, але щоб не кипіли. Гарячі вершки вливаєте в карамель (яку забрали вже з вогню, уважно, що б не попектися, маса буде бризкатися, тому кастрюля не має бути маленькою). Добре перемішуте, додаєте вершкове масло (30 г), щіпку солі , знову перемішуєте. Виливаєте в посудину, да\те трохи охолонути і в холодильник на ніч. Готова карамель буде трохи гірчити, так має бути. Насправді, все дуже швидко! Просто, старалася детально описати, що б вийшло.
Збити масло (150г), поступово ввести карамель. Крем набився дуже добре! Вважаю, що це в сотні раз смачніше магазинної іриски!

Шоколадний мус
На водяній бані розтопити разом шоколад (200 г), молоко (60 г) і масло (30 г). Перемішати. Прибрати з вогню і дати охолонути до ледве теплого стану. Вмішати туди яєчний жовток (1 шт.). Окремо підготувати желатинову суміш (желатин 25г залити кип'яченою водою, 50 г - прогріти, але не кип'ятити, перемішати). У міксері збити вершки (300 г, 33%) і акуратно вмішати шоколадну суміш, ввести желатинову і добре перемішати.

Ремарки: домінантом є крем, дуже цікава і смачна нотка, не міняйте карамель на згущонку - вийде звичний заурядний пляцок. Залишається 2 білки, десь їх з часом прилаштуєте. Час випічки не пишу - дуже індивідуально, в мене і у вас може сильно відрізнятися, орієнтуйтеся на запах і рум"яний колір .


З Інтернету: https://www.liveinternet.ru/community/lj_lubany_b/post459900065/#

Немає коментарів:

Дописати коментар

Схема ажурного узора для джемпера

  Страна Мам → Схема ажурного узора для джемпера Тэги: узор , спицами , схема На схеме нарисованы все ряды при вязании по кругу. Если буде...